L’estiu és a tocar, la calor s’intensifica i durant les hores de sol es fa difícil fer activitats a l’aire lliure. Ara bé, una escapada fins a la platja sempre ve de gust, oi?
Les comarques de Girona compten amb algunes de les platges amb més encant del litoral català. I no estem parlant de platges urbanes on és pràcticament impossible plantar el para-sol, sinó de platges aïllades i autèntiques, rodejades de natura, ideals per refrescar-se, prendre el sol i desconnectar amb la millor companyia.
Des de Girona Cases Rurals et proposem 5 platges esplèndides on pots anar a gaudir d’una jornada d’estiu inoblidable. A més, no oblidis que disposes de magnífiques cases rurals de lloguer complet o de lloguer per habitacions a escassos minuts de la costa on allotjar-te i gaudir del seu encant i de la infinitat de serveis que ofereixen.
Som-hi!
Cala Culip
A tan sols 8 kilòmetres de la població de Cadaqués, al bell-mig de l’insòlit paratge natural de Cap de Creus, s’hi troba Cala Culip, un indret amb molta història.
Es diu que durant l’edat antiga, gregs, fenicis i romans utilitzaven Cala Culip per fondejar les seves embarcacions, però a causa de la tramuntana, moltes d’elles van acabar naufragant i avui dia encara es poden trobar algunes de les seves restes vora l’accidentada costa de Cap de Creus.
Amb una forma allargada que recorda a un fiord, Cala Culip compta amb una platja de sorra gruixuda d’uns 15 metres d’amplada. L’espectacularitat del paisatge que envolta la cala convida a desconnectar de la mà d’un bon llibre o bé a prendre un bany tot contemplant les extraordinàries formes geològiques que alberga l’entorn. A més, al trobar-se protegida del vent i els corrents marítims, Cala Culip és un espai on es poden realitzar immersions de poca profunditat per tal de contemplar les extraordinàries gorgònies que poblen el fons marí i les restes d’anàfores abandonades des de l’antiguitat.
Per arribar a Cala Culip, el més recomanable és anar-hi caminant des del pàrquing del Pla de Tudela. Es tracta d’un trajecte a peu d’uns 25 minuts per un camí que no presenta grans dificultats tècniques i el qual ofereix unes vistes sensacionals sobre del Far de Cap de Creus i de la pintoresca illa de Cullaró. Fins i tot, al llarg del camí, és possible presenciar algunes de les curioses roques amb formes d’animals que van inspirar a Salvador Dalí per pintar algunes de les seves obres, com ara l’àliga o el camell.

Cala Futadera
Entre les icòniques viles pescadores de Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols, al kilòmetre 29 de l’escènica carretera GI-682, hi trobem Cala Futadera, una cala d’aspecte salvatge envoltada de pins i penya-segats que evoca a l’autèntica Costa Brava
Cala Futadera consta d’una platja de sorra gruixuda amb força pendent de 90 metres de llargada per 10 d’amplada. Popularment, és coneguda com la cala dels 300 escalons, així que tal com us podeu imaginar, el seu accés no és del tot fàcil. Ara bé, l’esforç d’arribar-hi és compensat amb escreix per la bellesa de l’entorn que la rodeja. Només el trajecte de baixada fins a la cala ja és un plaer pels sentits: les aigües turqueses, el verd dels pins amarrats als rocosos penya-segats fins a tocar del mar, el contrast policromàtic és realment excepcional.
Al arribar, prepareu-vos per gaudir d’una jornada de platja extraordinària. A banda de prendre el sol i nadar en aigües cristal·lines, a Cala Futadera podreu practicar el busseig. Les seves aigües poc profundes i repletes de roques amaguen una flora i fauna digna de ser descoberta.

Cala Estreta
A només uns kilòmetres al nord de la vila de Palamós, entre boscos de pins i penya-segats, s’amaga la Cala Estreta, una de les platges naturals més boniques de la Costa Brava. La seva estètica de postal i la seva remota ubicació la converteixen en un petit paradís on poder gaudir d’una gran jornada de platja.
Per arribar a la Cala Estreta es poden seguir dos senders, tot i que el més recomanable és prendre el camí de ronda que connecta la platja de Castell amb Calella de Palafrugell i en cert punt desviar-se per un camí senyalitzat. Es tracta d’un trajecte a peu d’uns 30 minuts a través d’algunes altres joies imprescindibles de la zona com el Poblat Ibèric de Cala de Castell, la barraca d’en Dalí o altres platges verges com la Cala Foradada, la Cala dels Corbs o la Cala dels Canyers.
Si el camí fins a la Cala ja és impressionant, a l’arribar-hi quedareu meravellats. Comptant amb uns 200 metres de llargada per uns 5 d’amplada, la Cala Estreta és una platja de sorra gruixuda, d’aigües cristal·lines poc profundes i de formacions rocoses repletes de vida animal i vegetal. I si sou d’aquells que penseu que a la platja no només s’hi va a descansar, sempre podeu acostar-vos amb una embarcació fins a les Illes Formigues, situades a un kilòmetre en línia recta mar endins, ofereixen unes vistes impressionants d’aquesta majestuosa porció del litoral gironí.

Cala Rustella
A la costa sud de la península del Cap de Creus, a només 8 kilòmetres del centre de Roses i oculta entre pinedes que gairebé s’endinsen al mar, s’hi troba la idíl·lica Cala Rustella, una platja amb un encant salvatge.
Gaudint de poc més de 100 metres de llargada i 10 d’amplada, amb d’aigües de tons blaus canviants per l’efecte provocat pels raigs de sol entre les branques dels arbres, la Cala Rustella és una visita obligatòria pels amants de les platges més autèntiques.
Per accedir-hi, cal prendre la carretera que uneix la població de Roses amb la Cala Montjoi i abans d’arribar a la darrera, deixar el cotxe a peu de carretera i descendir caminant un corriol amb força pendent i pedregós durant uns 15 minuts. Encara que el trajecte a peu pugui resultar un inconvenient, les seves vistes panoràmiques us captivaran a l’instant.
Un cop instal·lats damunt la seva platja de sorra gruixuda, prepareu-vos per perdre el sentit del temps en un entorn que t’embolcalla. Les seves aigües cristal·lines, la proximitat entre la vegetació i el mar, les rocoses parets que ressegueixen la costa i protegeixen la cala dels forts vents que bufen a la regió. Si bé l’indret és ideal per desconnectar, no podeu deixar escapar l’oportunitat de capbussar-vos i explorar un fons marí ple de vida.

Cala Sa Sabolla
A uns 3 kilòmetres al sud de Cadaqués, entre les agrestes formacions rocoses que marquen el litoral de la zona, emergeix Cala Sa Sabolla, una platja de còdols i sorra gruixuda que encara conserva la seva essència natural.
Si la voleu visitar, us recomanem arribar-hi des de Cadaqués tot recorrent un tram del camí de ronda. Es tracta d’una ruta a peu d’uns 45 minuts des dels afores de la vila, la qual transcorre al llarg d’un corriol que ofereix unes perspectives excel·lents de la badia de Cadaqués i d’altres elements significatius del seu litoral com els illots des Cucurucuc de Terra i es Cucurucuc de Sabolla o el Far de Cala Nans.
Si bé diuen que el trajecte és més important que el destí, en aquest cas, Cala Sa Sabolla és sens dubte un final totalment digne per aquesta petita aventura. Comptant amb uns 50 metres de llargada per 15 d’amplada, la cala s’endinsa a les aigües a través de la seva silueta allargada i rocosa, tot limitant el camp de visió dels seus visitants cap a l’únic que en aquell moment importa: gaudir del mar i el seu encís etern.

©costabrava.org