5 festes de carnestoltes per a tots els gustos

© Platja d'Aro. Jordi Geli. Arxiu d'imatges del PTCBG.

Dir Carnaval o Carnestoltes és sinònim de festa, gresca i disbauxa. A moltes poblacions de la Costa Brava i també de terra endins, el Rei Carnestoltes obre els actes de celebració amb un pregó on convida tothom a divertir-se durant uns dies. Us proposem els millors plans per a tots els gustos i edats, perquè gaudiu d’aquesta festa. A més, és una excusa ideal per escapar-vos amb els amics o la família i allotjar-vos a les nostres cases rurals.

Blanes: el carnaval de la Costa Brava Sud
És el carnaval per excel·lència de la Costa Brava Sud i aquest any se celebrarà del 21 al 23 de febrer. La proposta de Blanes inclou un munt d’activitats repartides per tota la ciutat que podeu fer tota la família. Ah, i no us podeu perdre l’acte més multitudinari: la Rua de Carnestoltes que enguany tindrà lloc el diumenge 23 de febrer a la tarda.

© Blanes Turisme.


Olot, una celebració que comença la 4a dècada

Des de fa més de trenta anys, Olot és un gran escenari on se celebren diversos actes d’animació que l’han convertit en la festa major d’hivern. Hi ha espectacles per a totes les edats, des del carnaval infantil, passant per balls de disfresses o una gran rua amb milers de persones desfilant entre dotzenes de carrosses i comparses arribades de diversos punts de Catalunya.

© Turisme Garrotxa.


Gaudeix-lo en família a L’Escala

Del 22 al 24 de febrer, gaudeix del Carnaval a l’Escala, de les seves carrosses i comparses i les disfresses que omplen els carrers de color. El Carnaval s’ha convertit en una de les celebracions més esperades per tothom. Les activitats són variades i per a tots els públics. Una de les peculiaritats del Carnaval de l’Escala és que s’hi balla la Farandola, un ball que segur no us deixarà indiferents, si us el mireu com a espectadors, i que us farà gaudir, si hi participeu activament.

© Turisme L’Escala.


Una festa esbojarrada a Platja d’Aro
Del 15 al 26 de febrer la festa és a Platja d’Aro on els carrers són l’escenari principal. És un Carnaval popular i familiar en què la majoria d’activitats són gratuïtes. Destaquem el pregó dels Reis Carnestoltes, la Gran Rua de Carrosses i Comparses i l’enterrament de la sardina.

© Jordi-Geli.Ajuntament Castell Platja d’Aro. Arxiu Imatges PTCBG.


A Palamós l’espectacle està assegurat

Del 15 al 26 de febrer el Carnestoltes transformem la Vila de Palamós en l’escenari de la festa major d’hivern. Els carrers de la vila s’omplen de rauxa, disbauxa i molta festa! Hi trobareu un ampli ventall d’activitats com la Vesprà, la Gran Rua infantil, la Grandiosa Rua de Carnaval, la Cursa de disfresses, la ruta gastronòmica “menja’t el Carnaval, el Gran Concurs d’Exhibició de Comparses, la calçotada, la botifarrada, la sardinada, etc. Activitats per a tots els gustos i colors!

@ Ajuntament de Palamós.