Cinc platges amb encant a la Costa Brava

Cala Estreta. Palamós.

Sabem que molts de vosaltres heu optat per gaudir aquest mes d’agost uns preuats dies de vacances en alguna de les cases rurals associades a Turisme Rural Girona. Per això, en aquest post us desvetllem les que són, per a nosaltres, les cinc platges amb més encant de la Costa Brava.

Cala Rustella a Roses

Cala Rustella. Roses. Ajuntament de Roses. Fons d’Imatges del PTCBG.

Seguint la carretera de Roses a Montjó, hi podeu trobar la cala verge de Rustella. Envoltada de pins i roques, la cala de 100 m de longitud té unes aigües cristal·lines per les quals val la pena baixar els 200 m de camí a peu des de l’aparcament.

Cala Estreta a Palamós

Cala Estreta. Daniel Punseti. Arxiu d’imatges PTCBG.

En ple Cap Roig, per un camí que es desvia de la C-255 entre Palamós i Palafrugell, arribareu entre pins i penya-segats, a la Cala Estreta. A part dels seus 200 m de pau, són molt apreciats els illots, que se situen a 1 km de la costa, on si us agrada el submarinisme podreu gaudir de la seva prolífica fauna marina.

Illa Roja a Begur

Illa Roja. Begur. Ajuntament de Begur.

La cala de l’Illa Roja rep el seu nom a causa de l’enorme roca vermellosa que té a la riba i que, juntament amb les aigües transparents, la converteixen en un lloc idíl·lic. Gràcies a això, la falta de serveis no li treu màgia que tant valoren els que l’han visitada.Forma part del camí de ronda i del municipi de Begur. Aquesta preciosa cala es troba entre la platja de Sa Riera i la platja del Racó Pals.

Cala St. Francesc a Blanes

Cala Sant Francesc. Blanes. OT Blanes.

La sorra daurada, els servies oferts, la bandera blava i les activitats lúdiques i esportives fan de la Cala Sant Francesc una platja perfecta per famílies. La cala fa 200 m de longitud i es troba a 2 km del centre del municipi de Blanes. Els jardins botànics de Marimurtra i la platja de St. Joan són dos accessos a aquesta acollidora cala. 

Platja de Canyet i canyerets a Santa Cristina d’Aro

Platja de Canyet. Santa Cristina d’Aro. OT Santa Cristina d’Aro.

Per poder arribar a les cales de Santa Cristina d’Aro heu d’anar fins a Sant Feliu de Guíxols i allà agafar la carretera que va fins a Tossa de Mar ubicada al costat del Monestir. A la carretera, haureu d’agafar la desviació a la urbanització Rosamar, on trobareu la platja de Canyerets, de la qual us fascinaran els seus 75 m de sorra gruixuda en forma de olla. Aquesta platja té molt bon accés i pots alternar l’estada amb la Cala Canyet, que es troba just al costat, on trobareu uns bons serveis i un ambient molt familiar.