Coneix Sant Joan de les Abadesses

© Panoràmica de Sant Joan de les Abadesses. X. Pladellorens.

Situada al Prepirineu, a 775 m d’altura, en una de les valls que forma el riu Ter, la vila de Sant Joan de les Abadesses és un excel·lent mirador de la Serra Cavallera.

Per a descobrir el seu entorn, us aconsellem que, a peu o en bicicleta, feu la Ruta del Ferro i del Carbó, o qualsevol dels senders que envolten la vila i, si us agrada la muntanya, no deixeu de pujar als seus cims més emblemàtics: el Taga (2.040 m) i Sant Amand (1.854 m). També és recomanable visitar el gorg de Malatosca, indret relacionat amb una llegenda de bruixes, i el pantà de Cal Gat, espai natural que s’hi pot accedir a peu o en bicicleta per la Ruta del Ferro i del Carbó. Representa un paratge de gran interès, tant per la flora com per la fauna que acull.

Pel que fa al patrimoni d’interès, cal destacar el monestir, fundat per Guifré el Pelós a finals del segle IX, en el seu esforç de repoblar les terres de la Catalunya central reconquerides als àrabs, la primera abadessa del qual en fou Emma de Barcelona, la seva filla. També cal destacar el Palau de l’Abadia, antiga residència dels abats, construït entre els segles XII i XV, que actualment acull l’Oficina de Turisme, l’Espai Art l’Abadia i el Centre d’Interpretació del mite del comte Arnau.

Altres llocs d’interès són la Vila Vella o l’emblemàtic Pont Vell.

Us hi animeu?