Els beneficis d’allotjar-te en una casa de turisme rural

Allotjar-se en cases de turisme rural és genial! Un tipus d’establiment turístic que ha anat agafant força durant els darrers anys i els beneficis que aporta aquesta modalitat d’allotjament als hostes són cada vegada més evidents. Fa uns anys els turistes tendien a allotjar-se a les grans ciutats, però des de fa un temps les necessitats dels viatgers han canviat i les prioritats de les seves escapades o vacances són estar en contacte amb la naturalesa, en espais tranquils i privats. El turisme rural aporta molts beneficis i sens dubte les cases rurals ofereixen tots aquells equipaments i serveis per estar en acord al nou turista.

Turisme rural és sostenibilitat

Les cases rurals ofereixen propostes d’allotjament en entorns preservats. Cada vegada hi ha més allotjaments rurals que compleixen amb els requisits d’adaptar els seus serveis i equipaments en acord a la sostenibilitat. Instal·len energies renovables (solar, eòlica, etc.), promocionen l’ús adequat d’aigua a la casa rural, o fomenten el reciclatge entre els valors més destacats. Altres fan prevaldre l’ús d’envasos de vidre o llençols i tovalloles de fibres naturals. La sostenibilitat és un valor molt apreciat pels hostes.

Contacte amb la naturalesa

El principal benefici del turisme rural és el contacte amb l’entorn natural i la naturalesa. Els hostes busquen cases rurals amb entorns espaiosos i tranquils. Jardins, prats, camps o fins i tot patis frescos on estar i reunir-se amb la família o amics.  Espais a la natura o en pobles petits. Estades enfocades al relax i a la disminució de l’estrès.

Experiències locals i rurals

Els clients de turisme rural són persones que els agrada fugir del turisme de masses. Prefereixen allotjar-se en pobles o micropobles per tal d’evitar aglomeracions i estar tranquils. Prioritzen les experiències locals en entorn rural per davant d’experiències turístiques molt promocionades i massificades.  Al viatger li agrada comprar articles exclusius elaborats per a productors, agricultors, apicultors… i fomentar el comerç local i de proximitat. També fer activitats entorn les cases rurals. Des de passejades amb cavalls, rutes per la muntanya, recorreguts gastronòmics o camins de ronda vora el mar…

Donar suport a l’empresa familiar

Les cases rurals més autèntiques estan regentades pels mateixos propietaris. Persones amables i que estimen el territori que han decidit convertir les seves masies i les seves cases en establiments de turisme rural. Autèntics agents del territori que fan que la teva estada sigui una experiència turística inoblidable i solidària amb l’empresa familiar.

 

Et recomanem fer turisme rural a les comarques gironines i descobrir el territori amb experiències locals en entorn rural.

Busca la teva casa rural a l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, el Ripollès i la Selva.