Ara que arriba el bon temps i la calor, us proposem passejar i fer activitats en família per diferents espais refrescants de Girona envoltats de natura.
Si sou de visita a la ciutat o feu un passeig pel Barri Vell, és imprescindible una parada als jardins dels Alemanys i als jardins de la Francesa. En aquests indrets, història i natura s’uneixen i creen un ambient romàntic sorprenent.
Com a curiositat, el nom de jardins dels Alemanys es deu al fet que una de les tropes encarregades de defensar la ciutat durant les guerres amb els francesos al segle XVII estava composta per soldats alemanys que s’allotjaven a l’antiga caserna situada en aquest indret, avui parcialment engolida per la vegetació. I el nom dels jardins de la Francesa prové de la seva antiga propietària, Madame Matieu, de nacionalitat francesa i resident a Girona.
Si sou observadors, hi trobareu amagades unes plaques de color blau amb un número i un codi de tres lletres. Formen part dels punts de control del circuit d’orientació dels jardins del Barri Vell i la Devesa, una proposta per descobrir la ciutat i el seu entorn natural de manera divertida i entretinguda!
Sense necessitat d’allunyar-vos gaire del Barri Vell, us proposem un passeig pel parc de la Devesa, sota el verd de les fulles dels seus arbres característics, els plàtans d’ombra (Platanus hybrida). Sabíeu que n’hi ha més de 2.600, i alguns d’ells van ser plantats fa més de 150 anys?!
En un dels extrems del parc, hi ha els jardins de la Devesa, construïts al segle XIX quan estaven de moda els jardins com a lloc de passeig de les classes benestants. Actualment conserven bona part de l’estructura original i hi podeu trobar una gran varietat d’espècies vegetals, algunes d’autòctones (naturals del país) i altres d’exòtiques (originàries d’altres països).
Si sou més actius i teniu ganes de fer una ruta a peu, us proposem endinsar-vos a la vall de Sant Daniel, una extensa zona verda a tocar del centre històric de la ciutat amb paratges ombrívols, rieres, torrents, fonts d’aigua i un monestir com a epicentre, fundat per les monges benedictines fa més de 1.000 anys.
L’entorn que envolta el monestir és ideal per a la pràctica d’activitats a l’aire lliure i es caracteritza per la seva diversitat de paisatges: els boscos de ribera a banda i banda del traçat del riu Galligants, els boscos de les Gavarres dominats per alzines, suredes i pins, i els camps amb masies disseminades que antigament eren habitades per les famílies que vivien de l’agricultura de subsistència, complementada amb la ramaderia i l’aprofitament dels boscos. Des del mirador de Can Garcia podem apreciar tot aquest mosaic de paisatges i gaudir de vistes de tota la vall, amb els campanars del monestir de Sant Daniel i de la catedral al fons. I si necessiteu recuperar forces i fer un descans, podeu fer una parada a la font del Ferro, una àrea de pícnic al mig de la qual hi trobem una font d’especial interès geològic per la presència de ferro i d’anhídrid carbònic en dissolució que donen un gust picant a l’aigua.
Amb la col·laboració de l’equip de l’Oficina de Turisme de Girona.