Fira del Cavall de Puigcerdà 2023

Font: Viure als Pirineus

La Fira del Cavall de Puigcerdà: tradició i cultura equina

La Fira del Cavall de Puigcerdà és una de les fires de cavalls més important d’Europa que se celebra a la localitat de Puigcerdà, a la comarca de la Cerdanya, a la província de Girona. Aquesta fira està dedicada al món del cavall i es converteix en una celebració de la tradició i la cultura equina. Al llarg de tot el cap de setmana podràs trobar més de 1000 exemplars de la raça autòctona del Pirineu. Aquest any té previst celebrar-se el cap de setmana del 4 al 5 de novembre. 

Durant la Fira del Cavall, solen tenir lloc diverses activitats i esdeveniments relacionats amb els cavalls. Algunes de les activitats més comunes poden incloure desfilades de cavalls, concursos de doma, exhibicions de cavalls de diferents races, i fins i tot activitats per als més joves, com a cavalls de poni o tallers educatius sobre cavalls i la seva cura. 

La fira atrau aficionats als cavalls, criadors, amants del món rural i també turistes amants del món del cavall i interessats a conèixer la Cerdanya. És també una oportunitat per als participants de mostrar i promoure la seva passió pel món dels cavalls i per als comerciants relacionats amb aquest sector de donar a conèixer els seus productes. 

Si tens l’oportunitat de visitar la Fira del Cavall de Puigcerdà, és probable que gaudeixis d’una experiència autèntica i que tinguis l’oportunitat de conèixer millor la relació entre la gent de la comunitat i els cavalls, així com gaudir de l’ambient festiu i cultural que envolta aquest esdeveniment. Paral·lel a la Fira del Cavall se celebra, la fira multisectorial, fira d’artesania i mercat tradicional al centre de la vila.  Des de Girona Cases Rurals et recomanem allotjar-te a les cases rurals a la vora de Puigcerdà, si vens a la fira.