Gaudeix de la natura a les nostres cases rurals

© Alex Tremps. PTCBG.

Si un passeig per la natura se’t fa curt, et proposem escapar-te uns dies en una de les nostres cases rurals i gaudir dels paisatges de les comarques gironines, on una tercera part del territori està protegida pel seu interès natural.

La gran majoria de les cases rurals que formen part de l’Associació Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu estan situades en uns entorns que permeten un contacte directe amb la natura. Segons el municipi on es troba la casa, us podreu perdre per boscos frondosos, passejar entre camps de pastures, resseguir camps de conreu o vorejar la costa mediterrània pels camins de ronda. Són uns paisatges tranquils, on predomina la calma i els sons dels animals. Són espais per a compartir família, la parella, els amics o per fer-hi una escapada en solitud.

© Klaus Tödt-Rübel. PTCBG.

La Costa Brava

Els paisatges de la Costa Brava són ben variats, però tots ells tenen un encant que us atraparà, tant si és estiu, com hivern. A la part més nord hi trobareu paisatges naturals protegits molt diversos: el Parc Natural del Cap de Creus o el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera i la zona de Bassegoda. A la part més central, està plena de cales i de penya-segats, i també, espais com el del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, els aiguamolls de l’Empordà, les Gavarres o l’Ardenya, que se sumen a l’espectacle de la natura. I a la part més sud, hi ha els jardins botànics del Marimurta o el del Paratge Pinya de Rosa, el Jardí de Santa Clotilde, uns paratges vora mar per conèixer espècies vegetals autòctones o foranes.

© Rafael López-Monné. PTCBG.

El Pirineu gironí

Si sou amants dels esports de neu o dels paisatges muntanyencs d’èpoques més caloroses, el Pirineu, a la part gironina, us enamorarà. És la natura en el seu estat més pur, amb indrets com el Parc Natural del Cadí-Moixeró o les valls de Núria, la capçalera del riu Ter i alguns cims com la tossa Plana de Lles, el Puigpedrós, el Puigmal o el Bastiments.

© Facu Aguirre. PTCBG.

La zona d’interior

La part interior de les comarques gironines és una zona marcada, per una banda, per la personalitat única de l’estany de Banyoles, un fenomen natural ple de vida per on podràs passejar, remar, pescar i banyar-te, en un entorn on conviuen collverds, bernats pescaires, gavians i moltes altres aus. I de l’altra, per la ciutat de Girona juntament amb la zona volcànica del Llémena i Adri, les àrees fluvials del Ter i l’Onyar, i el massís de les Gavarres.