Gaudeix d’un hivern de somni al Pirineu de Girona!

La Molina. Oriol Molas. PTCBG

El Pirineu de Girona ens ofereix la possibilitat de realitzar una àmplia varietat d’esports d’hivern: esquí alpí, surf de neu, esquí nòrdic, excursions amb raquetes, etc. La zona compta amb quatre pistes d’esquí alpí (Vallter 2000, Núria, La Molina i La Masella)  i una pista d’esquí nòrdic (Guils-Fontanera). En totes elles hi ha escoles per poder aprendre o millorar la nostra tècnica esquiant.

La zona és fàcilment accessible des de qualsevol dels nostres allotjaments de La Garrotxa, del Ripollès o de La Cerdanya.

Vallter. ©Quim Puerto.

Vallter 2000, un paisatge inoblidable

L’Estació de Vallter 2000 es troba en un paratge espectacular i únic, al naixement del riu Ter. Situada entre 2000 i 2500 m d’altura, està envoltada per pics tan emblemàtics com el Bastiments, el Gra de Fajol o el Pic de la Dona.  És una petita estació familiar que compta amb 15 km esquiables repartits en diverses pistes i on també podem trobar una zona específica per fer freeride (fora pistes).

Un dels atractius que ofereix són les espectaculars vistes, que en dies clars ens permeten albirar fins al Golf de Roses! Situada al capdamunt de la Vall de Camprodon, ens permet gaudir d’una gastronomia excel·lent, comprar productes de la terra com embotits, mel i formatge, anar de shopping o fer boniques passejades per pobles tan bonics com Llanars, Camprodon o Setcases.

Vall de Núria. ©Maria Geli / Pilar Planagumà. PTCBG.

Núria, molt més que una estació d’esquí!

L’única manera que tenim d’accedir a l’estació és amb el Tren Cremallera que podem agafar a Ribes de Freser (Ribes enllaç  o  Ribes estació) i a Queralbs. El trajecte fins al santuari ja és tota una  experiència. En un trajecte aproximat d’uns 40 minuts des de la primera estació, el tren supera un desnivell de més de 1000 m, tot enfilant-se  fins a 2000 m d’altura! La bellesa del paisatge ens mantindrà, ben segur, enganxats a la finestra, tot gaudint de boscos d’avets, salts d’aigua, penya-segats, etc.

Un cop arribem al pla gaudirem de les vistes d’un llac que podem vorejar tot passejant i descobrint el conjunt, on és recomanable la visita de l’església de principis del s. XX (on podem contemplar la imatge de la Mare de Déu de Núria, talla de fusta  policromada del s. XII-XIII)  i l’Ermita de Sant Gil del s. XVII, construïda en honor del primer sant ermità, que s’instal·là a la Vall.

Les instal·lacions d’esquí, les trobem al darrere del santuari, així com un magnífic Parc Lúdic.  Hi ha pistes per a tots els nivells i fantàstics itineraris senyalitzats per fer amb raquetes.

La Vall es troba envoltada per cims tan importants com el Nou Creus, el Pic de Finestrelles o el Puigmal.

La Molina. PTCBG.

Alp 2500, 145 km de domini esquiable!

Un dels dominis esquiables més rellevants de Catalunya el trobem a Alp 2500, unió de les estacions de La Molina i de La Masella. La Molina és la primera estació d’esquí que es va inaugurar a Espanya l’any 1943. Disposa de 71 km esquiables, repartits en 68 pistes per tots els nivells, un important snowpark i un itinerari per fer amb raquetes, entre molts altres serveis. La Masella, per la seva part, compta amb 74 km. esquiables, repartits en 65 pistes per a tots els nivells i també un snowpark. Ambdues pistes es troben unides pel telecabina Cadí Moixeró, així com pel telecadira Jumbo Tosa i pel telesquí de la Tosa.

El Niu de l’Àliga, és el refugi situat al Pic de La Tosa, el més elevat de l’estació, a 2537 m d’altitud. En aquest punt, accessible amb el telecabina Cadí Moixeró, hi trobem servei de Bar i de Restaurant i podem gaudir duna panoràmica del Pirineu de 360º!

A poble de La Molina podem gaudir de la millor gastronomia i de fantàstics serveis de muntanya.

Guils-Fontanera. PTCBG.

Guils-Fontanera, un paisatge nòrdic

Guils-Fontanera és el lloc ideal per practicar l’esquí nòrdic i en condicions òptimes compta amb 34 km. de pistes esquiables per a diferents nivells, totes intercomunicades. Així mateix, l’estació compta amb 12 km de pistes per fer excursions amb raquetes i està molt ben senyalitzada.

L’esquí nòrdic ens ofereix la calma i la tranquil·litat d’esquiar pel mig del bosc, al nostre ritme i amb el nostre nivell. És un esport molt complet, amb el que ens podem posar molt en forma si som constants.

Consulta les nostres cases rurals a la comarques del Ripollès, la Cerdanya o la Garrotxa.