La Batllia: on la natura t’atrapa

La casa rural La Batllia és una masia típica del Ripollès. La casa pertany a la mateixa família des de temps immemorial; una família de ramaders i pagesos que han tingut cura dels espais naturals fins als nostres temps. Els propietaris actuals, que formen part de la mateixa nissaga, l’han rehabilitat i transformat en allotjaments independents plens d’encant per poder gaudir d’una estada inoblidable, especialment si sou una parella o una família amants del turisme rural.

La casa rural: preparada per una bona estada

La Batllia està ubicada a la comarca del Ripollès, a 2 quilòmetres del municipi de Sant Joan de les Abadesses, a la plana de la vall del riu Ter direcció Camprodon. La casa rural la configuren tres allotjaments independents, dos dels quals estan ubicats a les antigues masoveries i, el tercer, a l’antic paller. Els dos primers allotjaments rurals reben el nom de La Batllia I i La Batllia II, amb capacitat per a 4/6 persones, i el tercer, s’anomena La Cabanya, i té capacitat per a 6/8 persones. Tots ells estan completament equipats amb tot allò que pugueu necessitar durant l’estada perquè la gaudiu al màxim.

El jardí i les zones verdes són els espais que comparteixen els tres allotjaments. Allà hi trobareu la piscina coberta climatitzada, la qual es pot gaudir pràcticament tot l’any. Jocs infantils i juvenils en les zones verdes completen l’esbarjo de grans i petits. En els exteriors també tenim les barbacoes i zones de pícnic porxades individuals per cada allotjament, i un aparcament cobert.

Tradició, esdeveniments i natura, agafats de la mà

Si sou dels que us agraden els oficis tradicionals i voleu conèixer de primera mà l’activitat agrícola i ramadera de la zona, a la mateixa casa veureu les vaques pasturant els prats i menjant estabulades, podent acostar-hi l’herba. També hi trobareu les gallines amb el seu gall, que fan boca badar els més petits de la família.

D’altra banda, si el que voleu és conèixer el territori, la casa també ofereix serveis de sortides guiades i productes a mida per conèixer el medi natural, la flora i la fauna de la zona gràcies a la col·laboració de Grexperience.

Si sou més amants de la gastronomia i la cultura, també podeu apuntar-vos a unes rutes per conèixer els productes locals. I si sou d’aquells que us agrada conèixer la història dels llocs que visiteu, us recomanem que us apunteu a les sortides per conèixer les llegendes de la zona.

Un entorn privilegiat per a la pràctica del senderisme i la BTT

La plana de la vall del riu Ter és un territori idoni per a la pràctica del senderisme i de la BTT, especialment si hi aneu tota la família o amb infants. En aquesta zona hi ha la Ruta del Ferro, una via verda pedalable que uneix el municipi de Sant Joan de les Abadesses amb les poblacions veïnes de Ripoll i Ogassa i pròximament també s’unirà amb Sant Pau de Seguries i Olot.

 

Les fotografies publicades són de ©Toti Ferrer.

Coneix la seva disponibilitat.