La Guia de cases rurals reuneix +240 allotjaments perquè gaudeixis de la teva escapada!

© Versus Comunicació

Els nostres allotjaments de turisme rural t’obren les portes per gaudir d’una experiència rural autèntica!

Si estàs pensant a escapar-te uns dies, una bona opció és allotjar-te en una casa de turisme rural, dit d’una altra manera, en una masia a prop del Montseny, en una casa de pagès a les rodalies de Girona, o en una casa al bell mig d’un poblet de l’Empordà. +240 cases de les comarques gironines estan adherides a l’Associació de cases Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu que aquest 2019 ha reeditar la Guia de cases rurals on s’identifiquen tots els establiments de l’entitat i que estan inscrits al registre de cases de Turisme Rural de la Generalitat de Catalunya.

Podem pensar que moltes de les cases que trobem quan fem una cerca per anar de cap de setmana amb els amics o la família són de turisme rural, però la llei catalana identifica molt clarament quines realment ho són i, per tant, poden publicitar-se com a tals i obtenir la distinció TR que podeu trobar a la porta principal. Entenem allotjament de turisme rural aquell que estan situats en el medi rural, dins de nuclis de població amb menys de 2.000 habitants o bé aïllats, integrats en edificacions preexistents anteriors a 1950, respecten la tipologia arquitectònica de la zona i compleixen l’exigència de tranquil·litat i integració amb el paisatge, en termes i condicions que prevegi a aquest efecte l’ordenació urbanística.

A la guia els allotjaments s’identifiquen com a masoveries o cases de poble independents. Són cases que es lloguen en la seva totalitat i estan situades a dins del poble o fora del nucli. I per altra banda, hi ha les masies o cases de poble compartides on el que es lloga és una o vàries habitacions i té servei d’esmorzar com a mínim.

La llegenda dels allotjaments incorpora diferents icones, de fàcil lectura, que ens permeten identificar de quins serveis disposa. Així, a part de saber la ubicació i tipologia de l’allotjament, podràs escollir la que més s’adeqüi a les  teves necessitats.

Ara només queda que gaudeixis de l’estança!