Mesures COVID-19

Des de l’Associació Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu (Turisme Rural Girona) assessorem i recolzem als propietaris i gestors de les + 240 cases rurals associades perquè compleixin totes les mesures de seguretat i higiene per combatre la Covid-19.

Amb l’objectiu de protegir totes les persones involucrades en les cases rurals: hostes, treballadors, propietaris, proveïdors i operaris, a continuació trobareu detallades les accions que les nostres cases duen a terme perquè la vostra estada sigui la més segura possible. Tingueu en compte que durant les estades hi ha personal de manteniment com jardiners, el que fan el manteniment de la piscina, operaris de manteniment general, personal de neteja que han de seguir treballant però ho fan amb les precaucions necessàries perquè seguiu estant protegits.

Mesures de seguretat davant la Covid-19

La tipologia d’allotjaments dels nostres associats fa que aquestes mesures s’hagin de dividir en dos blocs:

Cases rurals independents:

– Mantenir les distàncies de seguretat de 2 m.
– Portar la mascareta.
– Utilitzar regularment gel hidroalcohòlic que hi ha a la casa.
– Rentar-se les mans periòdicament.
– Ús obligatori del rentaplats, si la casa en disposa, o rentar els plats amb aigua molt calenta.
– Feu buidat diari de les papereres.
– Ventilar regularment els espais de la casa.
– Pagament preferiblement amb targeta.

Cases rurals de lloguer habitacions

– Mantenir les distàncies de seguretat 2 m.
– Portar la mascareta.
– Utilitzar regularment gel hidroalcohòlic que hi ha a la casa.
– Rentar-se les mans periòdicament.
– Durant els àpats, el menjar el portaran a la taula.
– Neteja i desinfecció de les taules del menjador a cada àpat.
– Feu buidat diari de les papereres.
– Ventilar regularment les habitacions.
– Pagament preferiblement amb targeta.

Pel que fa a la neteja i desinfecció de les cases, els propietaris dels nostres allotjaments rurals estan aplicant el Protocol que marca el Ministeri de Sanitat del Govern Espanyol. Algunes de les més rellevants són les que us detallem:

– Tots els llençols i tovalloles es renten a mínim 60ºC destruint totalment el virus.
– Durant la neteja i preparació de les cases tot el personal que hi intervé porta en tot moment mascareta de protecció i es renta les mans abans, durant i després de la neteja.
– Els jocs de claus es desinfecten a cada estada amb la solució desinfectant.
– Totes les piscines utilitzen clor o clorador salí.

Símptomes Covid-19

Si durant la vostra estada alguns de vosaltres teniu símptomes, és molt important que us poseu en contacte amb la casa rural per poder fer un seguiment i prendre les mesures més adequades. En el cas que els símptomes siguin abans de la vostra estada, us hem de demanar que no hi aneu per la vostra seguretat, la dels vostres i també la dels propietaris i personal de la casa rural.

Atenció mèdica

Si durant la vostra estada necessiteu fer una consulta mèdica que no requereixi atenció immediata podeu trucar al 061 amb l’objectiu d’evitar desplaçaments i temps d’espera innecessaris. Si teniu una urgència mèdica, podeu trucar al 061 i us enviaran un metge, una ambulància o helicòpter medicalitzat. Si l’assistència mèdica és urgent, heu de trucar al  112 (servei 24 hores).