Preguntes freqüents

Una casa rural és un establiment turístic on allotjar-te per les teves vacances o estades amb la família o els amics i gaudir d’una estada en un allotjament construït abans de 1957 però amb totes les comoditats actuals ubicat en un entorn rural.

A Catalunya hi ha més de 1.000 cases rurals i Girona és una de les destinacions pioneres en aquest tipus d’allotjament, no només en nombre d’allotjaments si no perquè va ser la primera zona de Catalunya on s’inicià aquesta activitat.

La gran majoria de les cases rurals de les Comarques de Girona estan ubicades en antigues masies o masos que s’han reconvertit en còmodes i càlids allotjaments que es poden llogar de forma completa o per habitacions. A Girona Cases Rurals t’ajudem a trobar la millor opció entre les més de 240 cases associades a Turisme Rural Girona. Són cases ubicades en nuclis dels petits pobles o aïllades al bell mig de l’entorn natural. També són habituals els agroturismes i cases rurals amb granja, ideals per viure l’experiència del camp.

Bàsicament, trobem dues tipologies d’allotjament rurals: les cases de pagès, o establiments d’agroturisme, i els allotjaments rurals. En els dos casos hi ha quatre modalitats, que es diferencien bàsicament perquè en el primer les persones propietàries viuen de la pagesia.

Així, entre les modalitats trobem:

Masia. És aquell habitatge unifamiliar fora de nucli de població, situat en el si d’una explotació agrícola, ramadera o forestal, on es presta el servei d’allotjament en règim d’habitacions i, com a mínim, d’esmorzar.

Masoveria. És aquell habitatge unifamiliar fora de nucli de població on es presta el servei d’allotjament en règim de casa sencera.

Casa de poble compartida. És aquell habitatge unifamiliar dins de nucli de població on es presta el servei d’allotjament en règim d’habitacions i, com a mínim, d’esmorzar.

Casa de poble independent. És aquell habitatge unifamiliar, en nucli de població, on es presta el servei d’allotjament en règim de casa sencera.

Identificaràs les cases rurals que formen part de l’Associació Turisme Rural Girona gràcies a la placa identificativa amb el seu nom que sol estar a l’entrada principal. Aquest distintiu és sinònim de professionalitat, ja que totes les cases que formen part de l’entitat estan legalitzades a Turisme de Catalunya i compleixen la normativa legal vigent.

Els establiments de turisme rural estan situats en el medi rural, dins de nuclis amb  menys de 2.000 habitants o aïllats, en edificis anteriors al 1957 que respectin la tipologia arquitectònica de la zona i compleixin l’exigència de tranquil·litat i integració en el paisatge.

Les masies i les cases de poble compartides han de tenir una capacitat mínima d’una habitació dormitori i dues places, i una capacitat màxima de 20 places distribuïdes en habitacions dormitori d’una, dues, tres o quatre places.

Les cases de poble independents i les masoveries han de tenir una capacitat mínima de quatre places i una capacitat màxima de 20 places, i disposar, com a mínim, de dues habitacions dormitori de dues o més places cadascuna. La resta de places es poden distribuir en habitacions dormitori que en cap cas poden ser de més de tres places.

Sens perjudici del que estableix aquest apartat, les cases de poble independents i les masoveries poden tenir una capacitat mínima d’una habitació dormitori i dues places sempre que la casa de poble independent o la masoveria es trobi dins d’un conjunt d’establiments de turisme rural de la mateixa persona titular situats a la mateixa finca, amb un mínim de dos allotjaments i quatre places en total.

Només en el cas de les cases de pagès, és habitual que el propietari visqui a la casa rural, ja que sol estar ubicada en una explotació agrícola. També és habitual que en les masoveries i cases de poble compartides, els propietaris visquin a la mateixa casa rural, especialment si és de lloguer d’habitacions.

Pel que fa als establiments de turisme rural de lloguer complet, en la majoria dels casos els propietaris viuen a la vora de l’allotjament, però no en el mateix.

No. Les cases de turisme rural estan equipades i facilitaran la roba de llit i les tovalloles als hostes.

No. A les cases rurals hi trobaràs espremedors, cafetera, torradora, escalfa biberons, etc… Els propietaris de les cases rurals ofereixen les cases completament equipades per a la teva estada i comoditat. Si necessites quelcom extraordinari ho pots demanar al propietari o portar-ho.

A les masies i les cases de poble compartides sí. Es netegen diàriament les habitacions i banys, a excepció que hi hagi una renúncia per escrit de les persones usuàries. També els espais comuns. El canvi de roba de llit i bany es fa, com a mínim, cada tres dies.

Pel que fa a les cases de poble independents i les masoveries, la neteja i el canvi de roba de llit i del bany es fa, com a mínim, un cop cada tres dies, tret que el client renunciï per escrit a aquests serveis o que vulgui contractar neteja extraordinària. Si és així cal sol·licitar-ho als propietaris.

A totes les cases rurals cal portar motxilles plenes de ganes de passar-s’ho bé i gaudir de la natura. En el cas de les cases rurals de lloguer complet, a més, cal portar el menjar.

Només pots portar la teva mascota a les cases petfriendly que trobaràs indicat a la seva fitxa.

Els establiments de turisme rural són cases amb una llarga història que els propietaris mantenen amb molta cura perquè les persones en puguin gaudir al màxim. Estan especialment pensats per a acollir grups familiars i d’amics que els agradi la vida a la natura i la tranquil·litat.

L’horari d’arribada a les cases rurals associades a Turisme Rural Girona és fins a les 18 hores. Quan el client no es presenta en aquest horari es produeix el que s’anomena No Show, fet que implica que la reserva queda cancel·lada i la casa rural pot reclamar el 100% del seu cost.

Recomanem que quan no s’arribi dins l’horari establert, es comuniqui directament a la casa rural.

El propietari de la casa rural serà qui et rebrà i et donarà les claus.

Si durant l’estada es produeix algun contratemps t’has de posar en contacte amb el propietari de la casa, en les dades que trobaràs a la fitxa de l’establiment.

Tot i que el preu va en funció de l’època de l’any i els serveis de què disposa cada casa rural.

És important llegir les condicions de cada casa rural, ja que especialment les de lloguer complet poden demanar un nombre de dies mínim.

La decisió de deixar una paga i senyal en concepte de fiança depèn exclusivament de cada establiment rural.

L’import restant de la reserva es pagarà directament a la casa.

El preu inclou l’estada de les persones en el règim de cada establiment rural i els possibles extres que s’hagin sol·licitat. El preu inclou el 10% d’IVA.

Sí. Cal afegir l’import de la taxa turística la qual té un cost de 0,60 € + 10% IVA (Establiments  PG) i 1,00 € + 10% IVA (HUTG’s) per persona major de 16 anys i dia. Màxim 7 dies d’estada.