Viu experiències ecoturístiques úniques a banda i banda dels Pirineus

Laureance Norah. PTCBG.

El projecte EPirEMed – Experiències Pirinenques, Emocions Mediterrànies en el qual l’Associació Turisme Rural Girona participa activament segueix endavant. D’aquí a poc temps, s’obrirà el portal web mitjançant el qual s’oferirà tota l’oferta turística de la zona. En aquest post us avancem algunes de les rutes que s’hi trobaran per descobrir el territori EPirEMed, és a dir, les comarques que es troben a la vessant catalana i francesa dels Pirineus.

Dotze rutes per conèixer el territori EpirEMed

En total seran dotze les rutes que inclourà aquesta nova plataforma en la qual les cases rurals formaran part de l’oferta d’allotjaments rurals. En aquesta entrada, però, repassarem aquelles que tenen una relació amb l’aigua: la ruta del mar, la ruta de les aigües termals i del benestar, i la ruta dels llacs.

Ruta del Mar – Emocions Mediterrànies

Aquest trajecte recorre la façana marítima del territori Epiremed. S’estén de L’Escala fins a Le Barcarès, a través d’una ruta lineal que permet descobrir platges insòlites i paradisíaques, i cales amagades entre penya-segats i envoltades de vegetació.

També recorre els camins de ronda, senders històrics i mil·lenaris creats per comunicar cales, platges i poblacions del litoral i, alhora, assegurar als pescadors i mariners de cabotatge el retorn als ports d’origen en cas d’impacte contra les roques. El camí rep el nom de la “ronda” que als segles XIX i XX feien els carrabiners i la guàrdia civil per controlar les activitats de contraban i estraperlo que es feien a la costa.

La ruta travessa el Parc Natural de Cap de Creus, un espai de gran bellesa, únic al món, format per una geologia impressionant sorgida de les erosions capricioses  provocades per la tramuntana. Una espectacular combinació de paisatge, flora i vegetació, fauna i patrimoni històric i cultural sempre vorejada pel blau embolcallant de la mar Mediterrània.

Ruta de les aigües termals i del benestar

En aquest itinerari es pot gaudir de les propietats saludables de les aigües que sorgeixen del cor de la terra, i també de tractaments que t’ajudaran a recuperar l’equilibri del cos i de l’esperit.

Les fonts naturals d’aigua sempre han estat llocs on l’ésser humà reviu les sensacions primigènies  de la seva gènesi a l’úter matern.

Ruta dels llacs

És ruta plena d’indrets espectaculars per descobrir, amb més de 20 llacs, estanys i embassaments els quals permeten realitzar vàries activitats: des de la simple contemplació fins a la pesca o la navegació.

Siguin naturals o, artificials, tots aquests llacs proposen una descoberta de detalls, paisatges i vivències.