Aquesta nit donarem la benvinguda a l’estiu amb la revetlla de Sant Joan, una de les nits més màgiques que segurament celebrareu al costat dels amics i dels familiars, o també d’una manera més íntima amb la vostra parella.
En aquest post us proposem quatre fórmules per passar aquesta nit.
Una primera opció és sortir pels carrers de qualsevol municipi de les comarques gironines per on us deixeu guiar per la música i els petards. Segurament trobareu una revetlla on passar la nit al costat d’una foguera feta pels mateixos veïns on hi cremen tota malastrugança.
Una segona proposta és acostar-se en algun dels municipis de la Costa Brava on s’organitzen diferents revetlles vora el mar i, fins i tot, en algunes d’elles, hi podreu viure algun dels rituals ancestrals d’origen pagà.
Perquè la revetlla de Sant Joan sigui completa, no us podeu oblidar de la coca de Sant Joan que a la província de Girona les trobareu de ben diverses, des de la tradicional de fruita confitada amb crema reixada a les propostes més innovadores. Amb una bona coca i un bon cava, preferiblement fet per alguns dels Cellers de l’Empordà, podeu celebrar un Sant Joan més íntim amb la recepta que més us agradi: mirant una pel·lícula, una sèrie, o compartint-lo amb els amics en una festa més íntima a casa.
El nostre llistat de propostes no pot acabar sense tenir en compte l’arribada de la Flama del Canigó, que té lloc a Girona. Es tracta d’una tradició emblemàtica per als catalans, inspirada en un poema èpic de Jacint Verdaguer. Des del 1955, la Flama del Canigó uneix els Països Catalans a través del foc. Les fogueres de Sant Joan s’encenen amb una mateixa espurna que abans s’ha encès al cim de la muntanya del Canigó, a 2.784 metres d’altura. Els portadors voluntaris es relleven per repartir la flama per totes les comarques del país, portant un missatge simbòlic de pervivència i vitalitat de la cultura catalana.
Ara només ens quedar destitjar-vos una molt bona revetlla!