Les fires de Nadal que no et pots perdre! Arbúcies, Girona, Olot i Camprodon: tradició, gastronomia i esperit nadalenc

Font: Parada de tions i pessebres - Toni Vilches.

Si estàs allotjat a una casa de turisme rural de Girona Cases Rurals i vols visitar una fira de Nadal a continuació t’expliquem les fires de Nadal que no et pots perdre. A les localitats d’Arbúcies, Girona, Olot i Camprodon són fires tradicionals de nadal que omplen els carrers amb l’alegria i l’esperit festiu de la temporada. Cada una d’aquestes poblacions gironines ofereix una experiència única que combina tradició, gastronomia i diversió per a tota la família. 

Fira del Tió d’Arbúcies (2 i 3 de desembre) 

Arbúcies, situada als peus de la Serra de Montseny, acull una de les fires de Nadal més encantadores de la comarca: La Fira del Tió d’Arbúcies. Els seus carrers empedrats es transformen en un mercat ple de llums brillants i ornaments festius. Els artesans locals exhibeixen les seves creacions úniques, des de joguines artesanals fins a decoracions nadalenques fetes a mà. 

Els aromes de castanyes torrades i xocolata calenta impregnen l’aire mentre els visitants gaudeixen d’un passeig pels diferents estands. El punt àlgid de les festes és sovint la representació del Betlem vivent, que transporta als assistents a la història del naixement de Jesús de manera viva i emotiva. 

Font: totnens.cat – Aj. Arbúcies

Mercat de Nadal d’Olot (8, 9 i 10 de desembre) 

El Mercat de Nadal d’Olot és una fira d’artesania nadalenca molt especial, coneguda per ser la ciutat dels volcans, celebra les festes de Nadal amb una barreja de tradició i creativitat. El mercat de Nadal situat al centre d’Olot destaca per les seves artesanies locals i les representacions artístiques que capturen l’essència de la temporada. 

Les llums parpellejants reflectides en l’aigua de la Font Moixina creen un ambient màgic a la ciutat. Olot també acull esdeveniments culturals, com concerts de nadales i activitats per als més petits, fent que les festes siguin una experiència completa per a tota la família. 

Font: descobreixolot.cat

Mercat de Nadal a Camprodon (8, 9 i 10 de desembre) 

Al Ripollès et recomanem visitar el Mercat de Nadal de Camprodon. Situada al centre d’aquesta preciosa població, es converteix en una fira d’artesania de nadal molt especial per la seva bellesa natural i l’ambient màgic de les festes de Nadal d’aquesta població. El mercat al centre del poble ofereix productes locals, des de dolços tradicionals fins a decoracions artesanals. 

La il·luminació nadalenca als carrers emana calidesa mentre els visitants gaudeixen dels esdeveniments festius i de l’atmosfera acollidora dels comerços. Les muntanyes nevades que envolten Camprodon afegeixen un toc hivernal idíl·lic a aquesta destinació nadalenca i especial de les comarques gironines. 

Font: Vallter.cat

Mercat de Nadal de Girona (del 24 al 5 de gener) 

Girona, amb el seu casc antic emmarcat per les muralles medievals, es transforma en un escenari encantador durant les festes de Nadal. El mercat de Nadal de Girona, situat a la Plaça Independència, ofereix productes locals i tradicionals nadalencs com ara tions, regals artesans, embotits, formatges o vins de la regió, entre altres. 

Els carrers estrets s’omplen de llums que pengen dels balcons i de l’arbrat de Nadal a la Plaça Independència. Les botigues adornades amb decoracions nadalenques conviden a fer compres especials per als regals de les festes i viure la ciutat de Girona en tots els sentits. 

Font: Ajuntament de Girona