Cases de turisme rural on podràs gaudir de productes de km 0

Pannacotta de cabra Mas Alba

El turisme rural i pel que fa a la modalitat de lloguer d’habitacions és una de les millors opcions per degustar productes de proximitat de primera qualitat, ja que possiblement les verdures seran de l’hort de la casa, els formatges els elaboren els propietaris i els ous seran de les gallines del corral de la mateixa masoveria.

Una de les característiques que comparteixen totes les cases de turisme rural que formen part de l’Associació de Turisme Rural Girona – Costa Brava – Pirineu és que els seus propietaris volen que t’hi sentis com a casa. I això suposa que aquells on tens la possibilitat de fer-hi algun àpat, t’ofereixin productes del territori i de temporada. A més, són productes ecològics, és a dir, el seu procés de producció i transport se cenyeix a unes normatives que garanteixen que es tracten d’aliments naturals, a qui no se’ls ha afegit productes químics ni tòxics.

En aquesta entrada us presentem aquests allotjaments associats a TRG ubicats al Pla de l’Estany, al Baix Empordà i al Ripollès, on podràs descobrir la gastronomia local de les comarques gironines, tastar els vins de la zona i els productes frescos del lloc, alguns dels quals els elaboren els mateixos propietaris.


Mas Alba al Pla de l’Estany, una experiència genuïna d’agroturisme gastronòmic

La veritat és que a Mas Alba, gràcies a la seva manera de ser i de treballar, us oferiran productes ecològics de proximitat, d’ells o de productors de la zona. De fet, no us podeu perdre els seus formatges, ja que són la quarta generació d’agricultors i ramaders del Mas Huguet i des de fa 12 anys fan formatge de llet crua, exclusivament del seu ramat de cabres.

Són un dels pocs formatgers que treballen amb llet crua i això ho poden fer perquè la formatgeria està ubicada a la mateixa finca, i poden controlar tot el procés de producció i complir totes les normatives sanitàries que s’apliquen a la manipulació de llet crua.

En els seus esmorzars sempre hi podreu trobar alguna de les 7 varietats de formatges que elaboren, i també les melmelades originals i sorprenents del Ginjoler. El pa que ofereixen és ecològic del Forn La Trilla, de Viladasens, que treballa amb llevats naturals, cereals ecològics, massa mare i fan els pans artesanalment.

Si a part d’esmorzar-hi us hi quedeu a sopar, us oferiran cabrit del seu corral o botifarra de Cal Giró, una carnisseria artesana de Bàscara. Si us decanteu per una truita, utilitzaran ous de les seves gallines. I per postres podreu degustar el recuit de Recuits Nuri d’Ullestret que elaboren amb llet de les seves cabres. De fet, tots els postres que us oferiran els elaboren amb la seva llet: el recuit, el iogurt, el pastís de formatge o la pannacotta.

I finalment, el vi que us serviran a taula és l’Organic&Orgasmic, un vi natural i ecològic que es ven a granel. I qui vulgui cervesa, podrà tastar una Moska de Girona.

Els Masos d’en Coll al Baix Empordà, un esmorzar rodó per començar el dia
Aquest establiment rural és un racó de pau situat a Llabià, just al cor de l’Empordà i de la Costa Brava. Els propietaris es regeixen amb la nostra filosofia EcoSlow que té com a principi viure la tranquil·litat, desconnectar de la rutina i connectar amb la natura.

A Els Masos d’en Coll hi podràs gaudir d’un autèntic esmorzar fet pels mateixos propietaris amb aliments que cultiven i elaboren ells mateixos, i dels seus animals. Així, a la taula no us faltaran ous de les seves gallines, els seus embotits i melmelades, les seves coques i les verdures de l’hort. I per acabar de completar-lo, tindreu fruites i altres productes com la mel, la llet, l’oli o el vi procedents de les finques veïnes. I el pa és de flequer artesà!

Masia La Canal al Ripollès, la qualitat a taula

A Gombrèn (Ripollès) hi ha la Masia La Canal que us oferiran uns àpats elaborats amb les verdures del seu hort com per exemple els enciams, els tomàquets, les mongetes, els carbassons o les albergínies.

A l’esmorzar hi podreu tastar la mel que elaboren ells mateixos, i també formatges i embotits de proximitat. Us aconsellem que proveu la llangonisseta que tenen per sopar! I també els ous de les seves gallines.

Esperem que se us hagi obert la gana!

I acabarem per dir-vos…Bon profit i bona estada!